Gewaarborgd inkomen

Wat wordt beschermd door de polis ‘Gewaarborgd inkomen’?

Een verzekering “Gewaarborgd inkomen” is bijzonder nuttig voor zelfstandigen en zaakvoerders van vennootschappen.

Er is immers een veel lagere bescherming door sociale wetgeving en ziekteverzekering. Bij ziekte of een ongeval waardoor u langere tijd niet kan werken, kunnen de financiële gevolgen bijzonder groot zijn. Daarom is een verzekering gewaarborgd inkomen bijna onontbeerlijk voor u om uw inkomen en levensstandaard te beschermen. Er zijn diverse formules en voor elk budget is er zeker een passende oplossing.

Stel uw inkomen veilig

Met deze verzekering stelt u uw inkomen veilig bij ongeval of ziekte. De verzekeraar zorgt tijdens uw arbeidsongeschiktheid voor een maandelijks bedrag bovenop de uitkering van het ziekenfonds. Zo kunt u zich volop focussen op uw revalidatie zonder u zorgen te maken over uw rekeningen. De hoogte van uw uitkering hangt af van de graad van arbeidsongeschiktheid.

Snel starten is voordelig

Stel het afsluiten van uw gewaarborgd inkomen niet te lang uit. Uw startleeftijd speelt een rol voor het berekenen van de premie. Hoe vroeger u intekent, hoe voordeliger en hoe sneller u bent beschermd.

Stel uw verzekering zelf samen

U kiest zelf hoe ruim uw bescherming moet zijn en hoe de uitkering berekend wordt. Zo kunt u tot 80% van uw huidige inkomen verzekeren. In vier eenvoudige stappen stelt u zélf uw ideale polis samen.

Vrij keuze inzake waarborgen

U kiest tegen welke oorzaken van arbeidsongeschiktheid u zich wilt verzekeren:

  • Ziekte en alle ongevallen;
  • Ziekte en privé ongevallen (ongevallen buiten de werksfeer);
  • Ziekte (maar geen ongevallen).

U bepaalt ook het te verzekeren bedrag. Dat mag nooit hoger liggen dan 80% van uw inkomen (inclusief tussenkomst van het RIZIV en eventuele andere polissen).

Kies hoe u uw uitkering wil ontvangen

U kan kiezen tussen een constante rente waarbij u altijd dezelfde premie betaalt en recht hebt op een vaste uitkering, een klimmende rente (bij arbeidsongeschiktheid stijgt de rente elk jaar) of voor een ideaal klimmende rente (elk jaar iets hogere premie voor een hoger verzekerd bedrag).

Eigen risicotermijn

Er wordt met een wachttijd gewerkt. Hoe langer de wachttijd (of eigen risicotermijn) hoe lager de te betalen premie. U kiest zelf hoe lang die eigen risicotermijn duurt: 30, 60, 90, 180 of 365 dagen. U kunt ook kiezen om de ‘eigen risicotermijn’ te overbruggen. U ontvangt dan een uitkering vanaf de eerste dag indien u langer dan de ‘eigen risicotermijn’ arbeidsongeschikt bent.

Goed om weten

Naargelang de rente die u wenst te verzekeren kan er een financiële acceptatieprocedure nodig zijn. Bij hogere rente vragen we een kopie van uw laatste twee aanslagbiljetten. Uw instapleeftijd is ook van belang om vast te stellen of er al dan niet een voorafgaand medisch onderzoek nodig is. In vele gevallen volstaat het invullen van een medische vragenlijst. Samen met u overlopen we diverse procedures en begeleiden u tijdens alle stappen.

Uw premies gewaarborgd inkomen zijn fiscaal aftrekbaar. Er zijn heel wat interessante fiscale en sociale voordelen. We zetten ze graag voor u op een rijtje tijdens een persoonlijk onderhoud.

Wenst u meer informatie of een afspraak ? Contacteer ons en we helpen  u graag verder !